Зеленият Блог на Зелена Библиотека

Интерактивното място за здраве. Библиотеката, в която ще научите всичко за суперхраните, тяхното действие и приложение. Много съвети за правилно хранене, тренировки и редуциране на излишните килограми.  


Go Green

7-те най-добри източнци на протеин за вегетарианците

Не всеки яде месо и това е разбираемо. Това обаче ни най-малко не означава, че вегетарианците страдат от липса на протеин. Тази седмица ще помогне на вегетарианците да изградят бързо мускулна маса, а на месоядните да имат изваяното тяло, за което се трудят.


№1 Киноата е невероятна и една чаша киноа съдържа 18 грама протеин.


№2 Боб, леща, грах или нахут (това, от което се прави и хумус). Та, една чаша боб има около 13 грама протеин. Да, не е толкова, колкото в месото, но ДА, достатъчно е и върши работа. Всъщност не е нужно чак толкова огромно количество протеин, за да се изгради добра мускулатура. Просто да се придържаме към простичкото правило 1 гр протеин за килограм мускулна маса, защото не е нужно да ядем по тон. И най-важното е тялото да е чисто.


№3 Соеви продукти и тофу. Пиейки чаша соево мляко получаваме 7 грама протеин. А хапвайки чаша тофу – 20 грама протеин. Също така тофуто е много лесно смилаемо и е прекрасна добавка към салати и зеленчуци.


№4 Ядките са прекрасен източник на протеини и добри мазнини, но не е добре да се прекалява с тях, защото са високо калорийни.


№5 Сайтан или зеленчуковите бургери. Сайтан е месо от трева-храна направена от глутен, и съдържа 29 грама протеин на порция 100 гр, а зеленчуковите бургери съдържат около 10 грама протеин.

№6 Темпе е соев продукт, храна, направена чрез контролирана фермрнтация на сварени соеви зърна с плесента ризопус. Малко по-малко от чаша темпе съдържа 18 грама протеин, използвайки ги като хранителна добавка.


№7 Протеините на прах, Сприрулина (1с.л.=4 гр протеин), Хлорела и протеиновите барове са уникален начин да приемете добро количество протеин.

0 Коментара

Добави Коментар

Искате да знаете повече за правилното хранене?

Включете се в нашия лист и ще научавате първи за интересни статии и съвети отностно здравословното хранене

Име и Фамлия Задължително поле!
Имейл* Задължително поле!

© Всички Права Запазени

Количката ти е празна

Продължи

Количка

Междинна сума:
Отстъпка 
Отстъпка 
Виж повече
Изчерпан