Зеленият Блог на Зелена Библиотека

Интерактивното място за здраве. Библиотеката, в която ще научите всичко за суперхраните, тяхното действие и приложение. Много съвети за правилно хранене, тренировки и редуциране на излишните килограми.  


Go Green

Как да се отървем от коремните мазнини


Кефир

Кефирът е нещо като първи братовчед на айряна, но много по-полезен. Кефирът се прави от прясно мляко, към което се добавя пробиотична закваска и се изчаква да ферментира. Резултатът е пълномаслена, плътна млечна, леко кисела напитка, богата на пробиотични бактерии.

ПРОБИОТИЦИ

лесният начин да бъдем по-здрави..

Какво са пробиотиците?

Пробиотиците са полезни бактерии. Храносмилателната ни система е пълна с тях. Често споменавани са в реклами на кисело мляко. Всеки знае, че помагат за стомашни проблеми, но не всеки знае, че именно те могат да бъдат твоят най-добър съюзник в борбата с килограмите. Според скорошно китайско изследване, хората, консумирали редовно пробиотици в рамките на поне 8 седмици, отслабнали с един килограм повече от онези, които не приемали такива.


Как действат пробиотиците?

Според учените пробиотиците поддържат баланса в стомашно-чревния тракт, така че да няма възпаления или натрупване на мазнини. В резултат ядеш по-малко и се радваш на бърз метаболизъм.

Пробиотиците намаляват нивото на кръвната захар, намаляват стреса и отпушват артериите.


Какво да ядеш?

Всеки ден изяждай по една порция култивирана или ферментирала храна  - кисело мляко, кефир, комбуча, кисели краставички, кисело зеле, супа мисо.

0 Коментара

Добави Коментар

Искате да знаете повече за правилното хранене?

Включете се в нашия лист и ще научавате първи за интересни статии и съвети отностно здравословното хранене

Име и Фамлия Задължително поле!
Имейл* Задължително поле!

© Всички Права Запазени

Количката ти е празна

Продължи

Количка

Междинна сума:
Отстъпка 
Отстъпка 
Виж повече
Изчерпан