БИО Спирулина

Органично отгледани водорасли, 100%  органична спирулина на прахСпирулина - ХРАНАТА НА БЪДЕЩЕТО


Спирулина е род Цианобактерии (синьозелени водорасли).

Представителите на рода са влакнести клетки спирално навити наляво. Срещат се основно в тропическите и субтропическите езера с високо рН и концентрация на карбонати и бикарбонати.


Ползи

Спирулина е много богата на протеини, витамини и минерали. Съдържа лизин, цистеин, метионин, фенилаланин, треонин - важни (незаменими) аминокиселини, които могат да бъдат набавени само с храната. Също така е богат източник на витамин B12. Има значително по-високо съдържание на желязо от спанака, както и значително по-високо съдържание на бета-каротен от моркова. 

Съставът й е основно протеинов и е лесно смилаема. Съдържа минерали, витамини, есенциални мастни киселини и антиоксиданти.

Спирулина е богат източник на калий, съдържа и калций, хром, мед, желязо, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк.


Съществуват данни, които показват, че при хора, хранещи се с водорасли, по-рядко се наблюдават неблагоприятни състояния като хипогликемия, слаба памет, хронична умора, висок холестерол, високо кръвно налягане, слаб имунитет, кожни проблеми, алергии, астма и депресия.


Начин на употреба:

Започнете с 2 грама дневно като увеличите до 4-6 грама. Най-добре сутрин в смути, прясно изцеден сок или вода. Най-добрите комбинации са: с банан и мляко (ядково или прясно), прясно изцеден сок от ябълка или само с вода на шот.Хранителна стойност за 100 г

Енергийност                1712.40 kJ 409 kcal

Мазнини (g)                     8.2 

- от които наситени (g)     3.42

Въглехидрати (g)             16.10

- от които захари (g)         0.52

Фибри (g)                        7

Белтъчини (g)                 63.50

Сол (g)                         450.50

Искате да знаете повече за правилното хранене?

Включете се в нашия лист и ще научавате първи за интересни статии и съвети отностно здравословното хранене

Име и Фамлия Задължително поле!
Имейл* Задължително поле!

© Всички Права Запазени

Количката ти е празна

Продължи

Количка

Междинна сума:
Отстъпка 
Отстъпка 
Виж повече
Изчерпан